• P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
  • P1
P11 P11 P22 P33 P44 P55 P66 P77 P88 P89 P810 P811 P812 P813

امام صادق (ع): در آنچه كه براي تامين سلامت هزينه مي شود اسراف نيست، زيرا اسراف در آن است كه مال تلف شود و زيان به بدن برسد.الفصول المهمه في اصول الائمه- حر عاملي ره

 

Food tolerance testFood tolerance test

اختلال عدم تحمل غذا

Food Intolerance

امروزه تأثير ترکيبات غذايي بر روي زندگي روزانه ما و تشخيص علت عوارض ناشي از اين تأثيرات، امکان پذير شده است.

با اينکه اختلال عدم تحمل بعضي از موادغذايي شايد با ادامه حيات انسان منافاتي نداشته باشد ولي گاهي اوقات عوارض آن در روند زندگي سالم و طبيعي ما تأثير مي گذارد.

اختلال عدم تحمل غذايي يک عارضه شايع در ميان تمام مردم دنيا است و حدوداً 45درصد از مردم اين اختلال را دارند. خيلي از مردم شايد بيشتر از يک علامت از اختلال عدم تحمل غذايي را داشته باشند ولي علايم معمولاً مبهم و علت اصلي آن که همان موادغذايي است ناشناخته مانده است.

مبتلايان معمولاً از حالت رخوت و گيجي، نفخ و خستگي دائم شکايت مي کنند. عامل اصل اختلال، واکنش غيرطبيعي بدن به ماده غذايي مي باشد که خودش را از راههاي مختلفي نشان مي دهد. بعضي از مردم علائمي مثل سردرد پيدا مي کنند در حالي که ديگران شايد علائم سندرم روده تحريک پذير يا ناراحتي هاي ريوي يا پوستي را نشان بدهند.

در اختلال عدم تحمل غذايي درک اينکه غذاها علت اصلي اين عوارض هستند برخلاف آلرژيي غذايي خيلي ساده نيست زيرا علائم آلرژي غذايي بلافاصله بعد از مصرف غذا آشکار مي شود ولي برعکس اين موضوع، در اختلال عدم تحمل غذايي علائم غالباً ساعتها و يا حتي روزها بعد آشکار     مي شوند. در حقيقت خيلي از مبتلايان به اختلال عدم تحمل غذايي پس از تشخيص و اصلاح برنامه غذايي متوجه برطرف شدن عوارض و مشکلاتي مي شوند که بعضاً خودشان به علت و زمان ايجاد آن واقف نبودند.

معمولاً واژه «حساسيت غذايي يا همان آلرژي» با «عدم تحمل غذايي» اشتباه مي شود يک آلرژي کلاسيک مثل آلرژي به بادام زميني معمولاً با يک واکنش سريع و شديد سيستم ايمني بدن به ماده غذايي مشخص مي شود. علائم آلرژي شامل عطسه، کهير، تورم پوستي، تعريق، آب ريزش از بيني، خستگي و اسهال و استفراغ است. معمولاً علائم چند دقيقه و گاهي اوقات چند ساعت بعداز مصرف يا تماس با ماده غذايي آلرژن شروع مي شود. شيوع آلرژي غذايي نسبت به عدم تحمل غذايي کمتر      مي باشد (حدود 5/2 درصد) و شايعترين آلرژيهاي غذايي شامل آلرژي به بادام زميني، تخم مرغ، انواع آجيل، شير و ماهي و صدف مي باشد.

وقتي بدن با ماده آلرژن تماس پيدا مي کند آنتي باديهاي خاصي به نام IgE مي سازد که در وعده غذايي بعدي سبب پاسخ واکنش سيستم ايمني بدن مي شود، در نتيجه هيستامين و ديگر موادشيميايي طبيعي در بدن ايجاد مي گردد. بعضي از واکنشهاي آلرژي حتي شايد کشنده باشند. در صورتي که در اختلال عدم تحمل غذايي آنتي بادي IgG در بدن ساخته مي شود

خلاصه مقايسه علائم آلرژي موادغذايي و عدم تحمل موادغذايي

آلرژي غذايي

عدم تحمل غذايي

v واکنش معمولاً سريع اتفاق مي افتد و حداکثر زمان پيدايش 2 ساعت است.

v علائم شامل سختي درتنفس، کهير، تعريق، آب ريزش بيني و شوک آنافيلاکتيک است که اين مورد آخر  مي تواند حيات انسان را به مخاطره اندازد.

v واکنشها معمولاً تأخيري هستند و علائم شايد تا چند روز هم طول بکشد تا ظاهر شوند.

v بيمار ممکن است در يک زمان به چندين گروه از مواد غذايي عدم تحمل داشته باشد.

v علائم شامل ميگرن، نفخ، اسهال،         بي حالي و رخوت و احساس عمومي از غيرسرحالي، مشکل کنترل وزن، اختلال در خواب، خارش پوستي، التهاب مفاصل، تشويش، خستگي مزمن، تعريق شبانه، آسم، سندرم روده تحريک پذير، يبوست و التهاب ريه مي باشد.

تشخيص اختلال عدم تحمل غذايي با آزمايش خون و شناسايي ماده غذايي مسبب اختلال        (Food detective test) ميسر است. در اين آزمايش آنتي بادي از نوع IgG در خون بر عليه انواع ماده غذايي مشخص مي شود شامل:

کنگر- بادنجان- رازيانه- بروکلي- کدوسبز- پياز- قارچ- کلم- کاسني- اسفناج- کاهو-            سيب زميني- بذرکاج- خيار- کدوتنبل- گوجه فرنگي- هويج- فلفل- گردفلفل- خردل- فلفل سياه- سير- جعفري-ريحان- گشنيز- گلوتن- مخمر نان- مخمر آبجو- بادام و گردو- فندق- بادام زميني- پسته- کاکائو- عسل- قهوه- چاي

دانه هاي روغني شامل:

دانه آفتابگردان- دانه کنجد- دانه کولا- سويا- زيتون

غلات شامل:

برنج- جودوسر- جو- گندم- گندم سياه- آردگندم- ذرت

حبوبات شامل:

لوبيا سبز- لوبيا قرمز- نخود- نخودفرنگي- عدس

غذاهاي دريايي شامل:

صدف- حلزون- ميگو- خرچنگ- ساردين- هشت پا- ماهي تن- ماهي cod- صدف از نوع Sole- قزل آلا- ماهي خاردار- ماهي سالمون

 

انواع ميوه ها شامل:

هلو- زردآلو- گيلاس- گوجه سبز- توت فرنگي- کيوي- ليمو- سيب- خربزه- نارنگي- پرتقال- گلابي- آناناس- موز- شاه بلوط- انگور- هندوانه- انجير

و غذاهاي پروتئيني شامل:

گوشت گاو- گوشت مرغ- بوقلمون- گوشت بره- گوشت خرگوش- گوشت خوک- شيرگاو- شيرگوسفند- شير بز- سفيده و زرده تخم مرغ

 

تغيير رژيم غذايي- زندگي با عدم تحمل غذايي

در صورتي که آزمايش Food detective هر نوع واکنش مثبتي را نشان داد به اين معني است که بيمار بر عليه آن نوع ماده غذايي افزايش مقدار آنتي بادي دارد و بدن وي نسبت به آن ماده غذايي عدم تحمل دارد. واکنشها و نتايج آزمايش مي تواند خفيف، متوسط يا شديد باشد.

در صورتي که بيمار به يک ماده غذايي عدم تحمل داشته باشد پيشنهاد مي شود که آن را حداقل به مدت سه ماه از رژيم غذايي خود حذف کند.

در مورد موادغذايي که سبب واکنش ضعيف در Food detective Test شده اند توصيه مي شود که مصرف آنها را به يک تا حداکثر دو نوبت در هفته کاهش دهد.

اگر تعداد زيادي ماده غذايي در آزمايش بيمار مثبت نشان داده شد و حذف تمام آنها از رژيم غذايي مشکل بود ابتدا از مصرف مواد غذايي که واکنش شديد يا متوسط داده است خودداري گردد و سپس متوجه غذاهاي با واکنش ضعيف مي شويم.

در ابتدا شايد تصور حذف انواع غذاهاي اصلي و احتمالاً دلخواه، ناراحت کننده باشد و بعضي از مردم در چند روز اول تسليم شوند ولي اين افراد بايد از خودشان پشتکار نشان دهند و معمولاً بيشتر از آنچه که در ابتدا به نظر مي رسد، موادغذايي جايگزين وجود دارد.

 

ô چرا بعضي از موادغذايي باعث ايجاد آنتي بادي IgG در خون مي شوند؟

معمولاً موادغذايي در طي فرآيند هضم به اجزاي تشکيل دهنده آن مثل اسيدهاي آمينه و گليسريدها تجزيه مي شوند و اين اجزاء بدون ايجاد مشکل از جدار روده به خون منتقل مي شوند ولي گاهي موادغذايي که بطور کامل مسير تجزيه را طي نکرده اند از جدار روده وارد خون مي شوند که اين موضوع سبب مي شود سيستم ايمني بر عليه آنها وارد عمل شود و آنتي بادي از نوع IgG بر عليه آنها ساخته مي شود اين موضوع در بعضي از بيماريهاي التهابي روده يا تحريک عصبي روده نيز مشاهده   مي شود که به آن سندرم نفوذ روده اي يا Leaky gut مي گويند که در اين مورد مقادير بالاي      آنتي بادي IgG بر عليه غذاهاي مختلف در بدن يافت مي شود.

ô آيا بيماران بعد از مشخص شدن مشکل بايد در بقيه عمرشان از مصرف آن ماده غذايي اجتناب کنند؟

خير، آنها فقط بايد سه ماه از خوردن آن غذا خودداري کنند و در طول اين مدت به بهتر شدن علائم خود توجه نمايند، سپس مي توانند به تدريج به رژيم غذايي قبلي خود برگردند زيرا معمولاً بعد از سه ماه از عدم مصرف ماده غذايي، مقدار IgG به سطح طبيعي خود برمي گردد.

البته اگرچندنوع ماده غذايي از رژيم غذايي بيمار حذف شده بود لازمست که بعد از گذشت سه ماه و طي يک دوره به فواصل 4 روزه موادغذايي يک به يک به رژيم غذايي برگردانده شود.

در صورتي که علائم اختلال برنگشت بيمار مي تواند به مصرف مواد غذايي ادامه دهدولي اين مواد غذايي را فقط هر چند وقت يکبار مي توانند استفاده کنند. در صورتي که علائم با حذف موادغذايي شناسايي شده پس از 2 الي 5 ماه از بين نرفت احتمال اين مي رود که مشکل موردنظر به جهت اين موادغذايي نباشد.

 

ô چه مدت بعد از آزمايش اوليه و حذف ماده غذايي مشکل دار مقدار IgG در خون کاهش مي يابد؟

اگرچه نيمه عمر IgG در خون 23 روز مي باشد وليکن به دليل اينکه آنتي ژنها مي توانند در کبد ذخيره شوند و کم کم ترشح شوند لذا مقدار IgG برعليه آنتي ژن تا چندين ماه بالا مي ماند.

 

ô آيا بيماران نياز به آزمايش مجدد دارند؟

بيشتر مردم نياز به آزمايش مجدد ندارند ولي در صورتي که کسي مايل به آزمايش مجدد باشد، معمولاً بعد از يک دوره 12 ماهه توصيه مي گردد.

 

ô مثبت شدن آزمايش در خصوص مخمر به چه معني است؟

اگر بر عليه مخمر موجود در نانها و نوشيدنيهاي الکلي آنتي بادي در خون وجود داشته باشد اين موضوع ارتباطي به بيماري کانديدياسيس ندارد، در ضمن بايد توجه داشت که انواع نوشيدني الکلي حاوي مخمر است اگرچه جين و ودکا حاوي کمترين مقدار مخمر در مقايسه با شرابها و آبجوها هستند.

 

 

 

 

ôاگر در آزمايش Food detective ماده غذايي شيرگاو مثبت شد به معني عدم تحمل لاکتوز مي باشد؟

خير، اختلال عدم تحمل لاکتوزمربوط به عدم توانايي در هضم لاکتوز است که به علت کمبود آنزيم لاکتاز بوجود مي آيد، اين آنزيم توسط سلولهاي ديواره روده کوچک ساخته مي شود.

 

 

جهت کسب اطلاعات بيشتر در خصوص آزمايش عدم تحمل موادغذايي با پزشک معالج خود و يا پزشک آزمايشگاه مشورت نمائيد.

انجام آزمايش Food detective نياز به ناشتايي و يا شرايط خاصي ندارد و در هر ساعتي قابل انجام است.

آزمايشگاه تخصصي پزشکي جردن

تهران- خيابان آفريقا- پائين تر از پل ميرداماد- کوچه برادران عمدي-پلاک9

تلفن: 88887821-88798979

Jordan@jordanmedlab.com

   

نوشته شده در تاریخ یازدهم آبان 1390

 

 

ثبت نظر شما در مورد این مطلب

 

.::.Food tolerance test.::..::.Food tolerance test.::.

  • Pic

    گاهی اوقات افراد از چرت زدن ما در روز گله مند می شوند و ما را تنبل خطاب می کنند. در حالیکه چرت زدن یک فرم سریع خوا

    بیست و نهم شهریور 1396||>ادامه مطلب
    اگر کمی چرت بزنید، سرحال می شوید

    a

  • Pic

    این روزها وقتی پای صحبت مردم می‌نشینید ، خیلی‌ها از خواب خود راضی نیستند و اکثرا هم علت آن را نمی‌دانند و از ع

    بیست و نهم شهریور 1396||>ادامه مطلب
    چرا عوارض بی‌خوابی را دست کم می گیرید؟

    a

  • Pic

    انجام آزمایش ژنتیک در ازدواج های فامیلی اجباری است. خوب است بدانید 2 تا 5 درصد تولدهای زنده با اختلالات ژنتیکی ه

    بیست و نهم شهریور 1396||>ادامه مطلب
    آزمایش ژنتیک برای چه کسانی؟

    a

  • Pic

    آسیب کبدی ناشی از دارو، یک شکل ناشایع اما خطرناک و کشنده بیماری کبدی است که با مصرف داروهای نسخه ای و غیرنسخه ا

    بیست و نهم شهریور 1396||>ادامه مطلب
    کدام داروها برای کبد مضرند؟

    a

  • Pic

    افراد مضطرب و پر استرس تمایل به انجام تنفس های بریده بریده و از قسمت های بالایی قفسه ی سینه دارند. در حالی که تن

    بیست و نهم شهریور 1396||>ادامه مطلب
    چطور جلوی استرس را بگیریم؟

    a

  • Pic

    سرطان ریه، با مرگ و میری بالغ بر صدها هزار نفر در سال گذشته ی میلادی، بیشترین میزان مرگ بر اثر سرطان را به خود ا

    بیست و چهارم تیر 1396||>ادامه مطلب
    نکاتی که باید درباره سرطان ریه بدانید

    a

  •     Copyright © 2014 |پیاده سازی شده توسط نسخه سیمرغ پورتال هوشمند آزمایشگاه طبی بنیان مجری و پشتیبان سیستم :شرکت فنی و مهندسی بنیان

    s

    آمارگیر وبلاگ